dijous, 22 de gener del 2009

Només 1 de cada 5 explotaciones agràries està dirigida per una dona




La presidenta de l'Associació de Dones Rurals de Catalunya, Maribel Esqué, va intervenir en la jornada aportant el punt de vista de la l'experiència de 20 anys en la cotitularitat d'una explotació

Tan sols un 19% de les explotacions agràries que hi ha a Catalunya estan sota la titularitat d'una dona. Una xifra baixa i que no es correspon amb la realitat del camp català on treballen moltes dones, però ho fan en situació irregular.

Així ho han posat de manifest, avui a lleida, les Fundacions Món Rural i Maria Aurèlia Capmany en la presentació d'un estudi sobre el paper de la dona pagesa. Aquest informe constata, la necessitat d'un decàleg per fomentar i regular la presència de la dona al món rural.
Encara hi ha moltes dones pageses que no cotitzen a la seguretat social i tampoc consten en la titularitat de l'explotació agrària tot i treballar en ella. Una situació que s'ha de regular.

La cotitularitat hauria de ser una eina per pal·liar la invisibilitat de la feina de les dones pageses que tot i participar de l’activitat de l’explotació agrària no en generen drets socials al no cotitzar a la Seguretat Social, ni estar reconeguda com a tal la seva feina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada